Egyszerű epres torta
Nyári finomság
- Könnyű
- Sajátrecept20-40 perc
- 2021-05-16349.64 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 349.64 |
kJ: | 1509.06 |
Szénhidrát: | 23.27 |
Amelyből cukrok: | 15.45 |
Zsír: | 25.79 |
Amelyből telített zsírsavak: | 15 |
Rost: | 0.87 |
Fehérje: | 5.92 |
Só: | 0.01 |
- 500gEper (általános)
- 8dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 8ek. ( csapott )Cukor kristály (általános)
- 2dbVaníliás cukor (általános) 1 csomag
- 8ek. ( csapott )liszt búzafinomliszt BL 55 Nagyi titka
- 500mltejszínhab habtejszín 30% Oké! UHT
- 500gmascarpone krémsajt Szarvasi
- 10ghabfixáló Dr Oetker
- 5ek. ( csapott )Cukor por (általános)
Elkészítés a megadott link alatt
A tésztához az egész tojásokat válaszd ketté, a sárgákat keverd jó habosra a porcukorral és a vaníliával. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és szitáld a tojásos keverékhez. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Öntsd egy körülbelül 26 centis, sütőpapírral bélelt tortaformába, és helyezd 200 fokra előmelegített sütőbe, azonnal vedd le a hőfokot, 160 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. A sütőből kivéve hűtsd ki a tortalapot.
Közben készítsd el a krémet. A tejszínt verd habosra a fixálóval, keverd hozzá a mascarponét, és add hozzá a kétféle cukrot. A megsült és a kihűlt tésztát vízszintesen vágd két-három lapra, egyenletesen kend meg a krémmel, és rakj a rétegek közé epret. Tárold a hűtőben, és tálalás előtt szeleteld fel.